Today’s Amazon Quiz 28 May 2021 Answers : Amazon Daily Quiz Answers

Amazon Quiz

Amazon Quiz 28 May 2021 Answers : Amazon India is back with the daily Amazon Quiz where users can answer questions and stand a chance to Win Rs 20,000 Pay Balance. All you have to do is that just give the right answers to all the 5 questions asked.

Amazon quizzes focus on product trivia and provide the opportunity for customers to Win Rs 20,000 Pay Balance. The prizes for these quizzes range from free products (including mobile phones and other gadgets) and goodies to Amazon Pay balance.

Amazon Quiz 28 May 2021 Answers

Q1 : Which Indian sportsperson has been chosen for the inaugural edition of the Chhattisgarh Veerni Award?

Answer : Dutee Chand

Q2 : Guillermo Lasso has been elected as the new president of which South American country?

Answer : Ecuador

Q3 : Billionaire Olivier Dassault, who passed away recently, was a Member of Parliament in which country?

Answer : France

Q4 : How many legs does this animal have?

Answer : 10

Q5 : In which Marvel movie do we see this character for the first time?

Answer : Guardians of the Galaxy

Amazon No Tobacco Day Quiz Answers

Q1 : The first key message on the World No Tobacco Day 2021 page on the WHO website asks people to _____ tobacco. Fill in the blanks.

Answer : Quit

Q2 : As per the WHO, which of these are among the 100 reasons to quit tobacco?

Answer : All of these

Q3 : In 1 year after quitting smoking, the risk of coronary heart disease is about _____ of that of a smoker’s. Fill in the blanks

Answer : Half

Q4 : If one quits smoking at the age of around 30, one gains how many years of life expectancy as per the WHO?

Answer : 10 years

Amazon miniTV Quiz Answers

Q1 : The ‘Aspirants’ is a story of people aspiring to crack which exam?

Answer : UPSC

Q2 : The ‘Aspirants’ is a ____ original. Fill in the blanks

Answer : TVF

Q3 : The ‘Aspirants’ show is available on which of these platforms?

Answer : miniTV on Amazon.in

Q4 : How much do the customers need to pay to watch the content of the ‘Aspirants’ on miniTV on Amazon.in?

Answer : It is free

Q5 : Which of these is true about the current IMDb rating of the ‘Aspirants’?

Answer : Above 9

Amazon Buddha Jayanti Quiz Answers

Q1 : In which country is the birth of Buddha celebrated on April 8 and takes place along with the flower festival Hanamatsuri?

Answer : Japan

Q2 : By which of these names is the Buddha also known as?

Answer : Shakyamuni

Q3 : Buddha’s birthplace Lumbini is now in which modern day country?

Answer : Nepal

Q4 : One Pali text that gives details on the life of the Buddha is the Mahaparinibbana- sutta. What is the meaning of the name of the text?

Answer : Discourse on the final nirvana

Q5 : The Temple of the Sacred Tooth, believed to house a tooth of the Buddha is located in which city?

Answer : Kandy

Q6 : The Buddha founded an order of monks and nuns known as the . Fill in the blanks

Answer : Sangha

How to Play the Amazon Quiz?

• Download Amazon App From Google Play Store OR Apple Store.

• Open & Sign In To The Amazon App.

• Go To Home Page & Scroll Down Then You Will See “Amazon Quiz August 15” Banner, Tap On It.

• Now Just Tap On Start Tab To Play The Quiz.

• Make sure to answer by 12 PM as the quiz is not valid after 12 PM today.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*